Relatietherapie in Zoetermeer

Geen enkele relatie is alleen maar harmonie; spanningen, ergernissen en ruzies horen er nu eenmaal bij. Een beetje strijd kan soms best gezond zijn. Het is normaal dat er perioden zijn waarin het moeilijk is, dat zegt niets over de kwaliteit van jullie relatie.

Alleen nu is het anders. Jullie komen er samen echt niet meer uit. Sterker nog, het is heel moeilijk om ook maar een beetje tot elkaar te komen. Gesprekken lopen vaak uit op ruzie, praten lukt niet meer en er is weinig aandacht voor de gevoelens van elkaar. Relatietherapie kan jullie helpen om de problemen die er zijn aan te pakken, zodat jullie weer verder kunnen.

Hoe werkt relatietherapie?

Een relatietherapeut is een neutrale partij die er bijkomt om jullie weer op een positieve manier samen in gesprek te laten komen. Het voordeel hiervan is dat een therapeut kan voorkomen dat jullie gesprekken eindigen in welles nietes over wie gelijk had. Het gaat immers niet om je gelijk, maar om jullie geluk! De relatietherapeut is in staat om uit te zoomen. Dat wil zeggen, jullie relatie objectief van een afstand te bekijken. Daardoor worden de ingeslopen patronen zichtbaar die jullie in de weg zitten.

Inzetten voor je relatie

We werken er aan de neerwaartse spiraal te doorbreken en de energie terug te vinden. Daar is geen kant-en-klare oplossing voor,  iedere relatie is anders. Het zal ook niet makkelijk zijn; jullie zullen allebei energie moeten steken. In jezelf en jullie relatie om de relatietherapie te laten slagen.

We brengen de problemen in kaart, vinden oorzaken en oplossingen bij Relatietherapie Zoetermeer. Daarbij kan het trouwens gebeuren dat er dieperliggende oorzaken of problemen naar boven komen. Denk aan een depressie, een burn-out of bijvoorbeeld een onverwerkt trauma bij één van jullie. Hiermee gaan we ook aan de slag zodat we het fundament verstevigen.

relatietherapie zoetermeer

Verdieping of laatste redmiddel

Relatietherapie is vaak de laatste strohalm. Soms hebben stellen het al bijna helemaal opgegeven en gaan voor de vorm nog in relatietherapie. Een laatste kans. Ze kijken er van op dat het nog niet te laat bleek, dat er nog heel veel is om mee te werken. Achteraf vragen ze zich af ‘waarom deden we dit niet eerder?’
Relatietherapie is overigens niet een uiterste redmiddel. Het is ook een heel goed middel om bijvoorbeeld tot verdieping van de relatie te komen.

Even uit elkaar?

Het kan zijn dat een van jullie twee het even niet meer ziet zitten, tijd voor zichzelf nodig heeft en even apart wilt wonen. Als Relatietherapeut kan ik jullie begeleiden om te zorgen dat dit soepel verloopt. Er komen vaak veel emoties bij kijken, samen met jullie kijken we hoe we dit het beste vorm kunnen geven.

Doe een relatietest!
Benieuw hoe jullie ervoor staan, of de problemen er echt zijn en in welke mate? Doe de relatietest op Psyned, je krijgt gelijk de uitslag.

Meer weten over relatietherapie?

Twijfel je of ik jullie kan helpen of heb je nog een vraag over relatietherapie? Bel met mijn praktijk, vertel ons jouw verhaal en samen kunnen we kijken wat er mogelijk is. Je kunt bellen naar 085 4015 337 of stuur ons een bericht.