Mindfulness in Zoetermeer

Druk druk druk

Waarschijnlijk hoef jij het niet zo druk te hebben als het nu voelt. Sterker nog. Waarschijnlijk heb je het niet eens zo druk als het nu voelt. Toch voelt het voor de meesten alsof ons bordje overvol is, de verwachtingen van buitenaf torenhoog zijn en er alleen maar meer bij komt.

Maar je gestrest voelen is iets anders dan veel te doen hebben. Er zijn ook mensen die vreselijk veel te doen hebben, maar geen stress voelen. Het gaat om jouw beleving van de stress. Dat gevoel van stress doen we elkaar aan. Maar we doen het vooral onszelf aan. Het is een opeenstapeling van verwachtingen, frustraties en zorgen die je je zélf in je hoofd haalt. Het zorgen maken, het piekeren, het naar jezelf kijken en ‘hoe dat wel niet over zal komen’. We zijn het gros van de tijd overal mee bezig behalve met het hier en nu.

Daar komt stress van. Niet alleen omdat je je van alles in je hoofd haalt. Maar ook omdat je moment na moment kansen mist om te genieten, het mooie van je werk te ervaren, je kinderen echt te zien. Als je minder in je hoofd en meer in het moment kunt leven ervaar je minder stress en sta je positiever tegenover alles wat je meemaakt. Je krijgt dus niet minder te doen zo in de dag. Maar het voelt niet meer zo overvol.

Leven met aandacht door mindfulness

Het heeft allemaal te maken met het geven van aandacht daar waar het nodig is. Die dingen in je hoofd zijn, praktisch gezien, helemaal niet belangrijk. Hoe het vorige keer ging, wat de gevolgen zullen zijn, wat hij of zij er van zou denken. Geen van die gedachten helpt je de taak die voor je ligt aan te gaan en af te ronden. Dat geldt voor alledaagse dingen, het geldt dubbel voor tegenslagen. We blijven er in hangen. Of beter, we hangen in de wolk van gedachten er omheen. Doordat je er niet helemaal bij bent, rond je alles wat je doet net niet echt af. Gevolg: het stapelt zich op.

Als je leeft met aandacht voor het hier en nu kom je niet minder tegenslagen tegen en heb je ook niet minder te doen. Het ‘doet’ je alleen minder. Doordat je het aangaat, beleeft en afrondt, kun je makkelijker met de sores van de dag omgaan. Sterker nog, je leert weer genieten van het leven.

Positiever

Wanneer heb je voor het laatst écht gegeten en geproefd? Gekeken en gezien? Geluisterd en gehoord? Mindfulness geeft je de mogelijkheid wél in het hier en nu te zijn, wél te zien, proeven, ruiken, horen. En… voelen. Want als er iets is waar we snel voorbij razen, dan zijn het gevoelens. De kleine én de grote. Met Mindfulness loop je er niet van weg, maar je zoekt het ook niet op – je neemt het zoals het is. Voor de meeste mensen is Mindfulness letterlijk een eye-opener: je oogkleppen vallen af. De wereld ziet er anders uit, je ziet meer, er vallen je dingen op die je nog nooit gezien hebt, je hebt aandacht voor wat er om je heen gebeurt.

Contact over mindfulness Zoetermeer

Benieuwd of mindfulness jou kan helpen of wil je meer informatie over de mogelijkheden? Stuur een bericht. Bellen kan ook op 085 4015 337.