Wanneer ga je naar een psycholoog?

Ik kan mij goed voorstellen dat je wikt en weegt of je wel naar de psycholoog moet met je klachten. Het is vaak lastig om voor jezelf te omschrijven wat er nu precies aan de hand is. En je hebt er geen idee van of dit nu echt een klacht is of iets wat je zelf moet uitzoeken.

Ik kan je helpen

Maar eigenlijk hoef jij daar niet zelf op te puzzelen. Het is mijn werk om je als eerste te helpen bij het formuleren van zoals dat heet ‘je hulpvraag’. Ik help je bij het omschrijven, ik draag voorbeelden aan en kan vaak al snel zeggen wat er speelt, hoe we dat in de psychologie herkennen en wat je er allemaal aan kunt doen. Het advies wat ik je wil geven: stel je vraag aan iemand die jou kan helpen, blijf er niet mee zitten.

Problemen met werk, leven en liefde

De meeste klachten hebben in de omschrijving te maken de drie grote onderwerpen in een mensenleven: werk, leven en liefde. Mensen voelen zich verloren in hun leven, ervaren een gevoel van vast te lopen. Het kan ook zijn dat je iets is overkomen waarvan je het lastig vindt om mee om te gaan. Het kunnen problemen in en met jezelf zijn, zoals angstklachten, rouw of een trauma. Het kunnen relationele klachten zijn, zoals je relatie, familie of bijvoorbeeld een burn-out. Meestal is het een mix – je bent het contact met jezelf kwijt én hebt moeite je te handhaven in je omgeving.

Wanneer ga je naar Psycholoog Zoetermeer?

Hoe eerder je aan de slag gaat met je klacht, hoe sneller deze is verholpen. Dat je hier op deze website bent is een eerste stap in de goede richting. Je hebt er waarschijnlijk geen idee van dat je een aantal belangrijke stappen al genomen hebt. Ik moedig je daarom aan om ook de laatste te zetten, het zou zonde zijn van al je werk. Kijk naar wat je al bereikt hebt (er zijn heel veel mensen die nooit zo ver komen):

  • Je bent je bewust dat het niet goed met je gaat.
  • Je wilt dat veranderen.
  • Je hebt je gerealiseerd dat je dat waarschijnlijk niet helemaal alleen kunt.
  • Je bent je aan het oriënteren.

Als psycholoog heb ik veel respect voor elke nieuwe cliënt, omdat ik weet hoeveel er nodig is om deze stappen te zetten.

Zet de volgende stap, neem contact op

Wil je weten of ik je kan helpen, of advies in jouw situatie? Neem vrijblijvend contact op met de Psycholoog Zoetermeer, ik hoor graag jouw verhaal. Je kunt een bericht sturen of bellen naar 085 4015 337. De praktijk is bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 20.30 en op vrijdag tot 17.00.