Tarief en vergoeding

Tarief en eventuele vergoeding varieert per klacht, behandelaar en beroepsvereniging van de behandelaar. Er zijn ook verschillen in het tarief door sessielengte, wel of niet buiten kantoortijden en of je met meer dan 1 persoon op de afspraak komt.

De standaard tarieven:

  • Een individuele korte sessie (45-60 minuten) kost € 118
  • Relatietherapie kort (45-60 minuten) kost per sessie € 135
  • Coaching consult kort (45-60 minuten) kost per sessie € 142,75
  • Buiten kantoortijden reken ik € 25,- extra voor een psychosociaal consult

Vergoeding

De laatste jaren krijg je steeds minder vergoed voor behandelingen voor psychische klachten vanuit de zorgverzekering. Behandelingen voor burn-out, stressklachten, rouwverwerking en relatietherapie worden sowieso niet vergoed.

Bij ons krijg je geen vergoeding vanuit de basisverzekering. Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan is het in sommige gevallen wel mogelijk om een vergoeding te krijgen. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekeraar. Wil je meer lezen over de vergoeding vanuit je zorgverzekering en hoe het zit het met je eigen risico? Lees hier meer: vergoeding zorgverzekering psychologische zorg.

Vergoeding via je werkgever

Je werkgever heeft er net zoveel voordeel bij dat jij goed in je vel zit als jijzelf. Want als jij goed in je vel zit, heb je vaak meer plezier in je werk en maakt dat je een stuk productiever. Dat zien steeds meer werkgevers in en daarom werken we samen met werkgevers door heel Nederland. Grote kans dat jouw werkgever je hier ook bij wilt ondersteunen. Veel bedrijven hebben zelfs geld opzijgezet om in te zetten voor jouw werkgeluk of ze hebben een potje waaruit ze de kosten van jouw psycholoog kunnen vergoeden.

Vraag aan je werkgever hoe dit zit of laat ons contact opnemen met jouw werkgever. Dan regelen wij de rest. Lees hier meer informatie over vergoeding via je werkgever.

Afspraak wijzigen of annuleren

Je kan de afspraak uiterlijk 24 uur van tevoren uitsluitend telefonisch afzeggen. Als je de afspraak te laat afzegt, brengen we de kosten van de afspraak in rekening. Als we de telefoon niet opnemen, volstaat een voicemailbericht.

Contact met Psycholoog Zoetermeer

Je mag ons ook altijd even bellen of jouw hulpvraag wel of niet wordt vergoed, we kunnen je goed uitleggen hoe het werkt. Als je dan een afspraak wilt inplannen kan dat ook. Bel ons op 085 4015 337.