Met welke klachten ga je naar een psycholoog?

Ik kan mij voorstellen dat je niet weet met welke klachten je terecht kunt bij een psycholoog. Is jouw klacht of hulpvraag wel echt een probleem of valt het wel mee? Mijn uitgangspunt is dat jouw klachten niet uniek zijn, maar jij als persoon wel. Als psycholoog heb ik veel ervaring met jouw klacht en leer ik jou graag kennen, zodat ik je kan helpen.

Ik weet welke methoden en technieken er allemaal zijn om je problemen te lijf te gaan, maar ik weet nog niet wie jij bent. Als psycholoog heb ik jou hard nodig om de situatie op te lossen. Hiervoor gebruik ik jouw talenten en vaardigheden.

Verschillende klachten

Al zou ik alle bekende vragen en psychische klachten op een rijtje zetten, dan nog kan die van jou er niet tussen zitten. Jouw beleving, je gevoel en de manier waarop je er voor jezelf woorden aan geeft, die is uniek. Hieronder een aantal veel voorkomende klachten waar ik jou mee kunnen helpen:

Zoals ik al aangaf, jouw klacht, jouw situatie en jij als persoon maakt jouw hulpvraag en de behandeling uniek. Ik heb veel ervaring met het maken van een behandelplan aangepast aan jouw hulpvraag. Je kunt tegenwoordig ook kiezen voor een online behandeling, bijvoorbeeld therapie door videobellen. Dit kan afgewisseld met een bezoek aan het psycholoog, zo kan een behandeling van een klacht flexibel worden ingepast in jouw tijd.

Doe een test

Er zijn ook online testen beschikbaar om te kijken of je en klacht hebt en in welke mate. Ik ben aangesloten bij Psychologen Nederland en op de website kun je verschillende testen doen waar je direct de uitslag van krijgt. De testen geven een goede indicatie van jouw klacht.

Contact met Psycholoog Zoetermeer

Wil je weten of ik je kan helpen, of advies in jouw situatie? Neem vrijblijvend contact op met de Psycholoog Zoetermeer, ik hoor graag jouw verhaal. Je kunt een bericht sturen of bellen naar 085 4015 337. De praktijk is bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 20.30 en op vrijdag tot 17.00.