Relatietherapie Zoetermeer

Geen enkele relatie is alleen maar harmonie en zomerliedjes; spanningen, ergernissen en ruzies horen er nu eenmaal bij. Het is gezond elkaar van tijd tot tijd de tent uit te vechten. En het is normaal dat er perioden zijn waarin het echt heel moeilijk is. Dat zegt niets over de kwaliteit van jullie relatie.

Alleen nu is het anders. Jullie komen er samen echt niet meer uit. Sterker nog, het is heel moeilijk om ook maar een beetje tot elkaar te komen. Relatietherapie Zoetermeer helpt jullie de problemen in jullie liefdesrelatie op te lossen. Zodat jullie weer verder kunnen. Samen.

Hoe werkt relatietherapie Zoetermeer?

Een relatietherapeut is een neutrale partij die er bijkomt om jullie weer op een positieve manier samen in gesprek te laten komen. Het voordeel hiervan is dat een therapeut kan voorkomen dat jullie gesprekken eindigen in discussies over wie wanneer gelijk had. Het gaat immers niet om je gelijk, maar om jullie geluk!

De relatietherapeut is in staat om uit te zoomen. Dat wil zeggen, jullie relatie objectief van een afstand te bekijken. Daardoor worden de ingeslopen patronen zichtbaar die jullie, waarschijnlijk onopgemerkt, zeer in de weg zitten.

Terugvinden van de energie

We werken er aan de neerwaartse spiraal te doorbreken en de energie terug te vinden. Daar is geen kant-en-klare oplossing voor – ieder mens is anders en iedere relatie is anders. Het zal ook niet makkelijk zijn; jullie zullen allebei energie moeten steken in jezelf en jullie relatie om de relatietherapie te laten slagen.

We brengen de problemen in kaart, vinden oorzaken en oplossingen bij Relatietherapie Zoetermeer. Daarbij kan het trouwens gebeuren dat er dieperliggende oorzaken of problemen naar boven komen. Een depressie, een burn-out of bijvoorbeeld een onverwerkt trauma bij één van jullie.

Relatietherapie, verdieping of…

Relatietherapie is vaak de laatste strohalm. Soms hebben stellen het al bijna helemaal opgegeven en gaan voor de vorm nog in relatietherapie. Één laatste kans. Ze kijken er van op dat het nog niet te laat bleek, dat er nog heel veel is om mee te werken. Achteraf vragen ze zich af ‘waarom deden we dit niet eerder?’
Relatietherapie is overigens niet een uiterste redmiddel. Het is ook een heel goed middel om bijvoorbeeld tot verdieping van de relatie te komen.

(Proef-)scheiden?

Bij Relatietherapie Zoetermeer kan duidelijk worden dat één of beide partners de relatie willen beëindigen, of een “proefscheiding” (tijdelijk apart leven) aan willen gaan. Dan zal de relatietherapeut het stel begeleiden om dit proces soepel en respectvol te laten verlopen.

Neem contact op met mij

Heb je nog vragen of wil je weten wat we voor jou kunnen doen? Bel ons gerust op 085 40 14 720.