Relatietherapie Zoetermeer

Geen enkele relatie is alleen maar harmonie; spanningen, ergernissen en ruzies horen er nu eenmaal bij. Een beetje strijd kan soms best gezond zijn. Het is normaal dat er perioden zijn waarin het moeilijk is, dat zegt niets over de kwaliteit van jullie relatie. Alleen nu is het anders. Jullie komen er samen echt niet meer uit. Sterker nog, het is heel moeilijk om ook maar een beetje tot elkaar te komen. Relatietherapie Zoetermeer helpt jullie de problemen in jullie liefdesrelatie op te lossen. Zodat jullie weer verder kunnen.

Relatietherapie is niet mogelijk bij ons allemaal zo is Willem Klumper niet beschikbaar voor relatietherapie. Wel is het mogelijk bij de andere drie behandelaars (Monique Koel – Therapeut Leiden, Merel van der Spoel – Psycholoog Zoetermeer en Wim Weerdenburg – Gestalttherapeut Leidschendam) op deze website.

Hoe werkt relatietherapie Zoetermeer?

Een relatietherapeut is een neutrale partij die er bijkomt om jullie weer op een positieve manier samen in gesprek te laten komen. Het voordeel hiervan is dat een therapeut kan voorkomen dat jullie gesprekken eindigen in welles nietes over wie gelijk had. Het gaat immers niet om je gelijk, maar om jullie geluk!

De relatietherapeut is in staat om uit te zoomen. Dat wil zeggen, jullie relatie objectief van een afstand te bekijken. Daardoor worden de ingeslopen patronen zichtbaar die jullie in de weg zitten.

Terugvinden van de energie

We werken er aan de neerwaartse spiraal te doorbreken en de energie terug te vinden. Daar is geen kant-en-klare oplossing voor,  iedere relatie is anders. Het zal ook niet makkelijk zijn; jullie zullen allebei energie moeten steken. In jezelf en jullie relatie om de relatietherapie te laten slagen.

We brengen de problemen in kaart, vinden oorzaken en oplossingen bij Relatietherapie Zoetermeer. Daarbij kan het trouwens gebeuren dat er dieperliggende oorzaken of problemen naar boven komen. Een depressie, een burn-out of bijvoorbeeld een onverwerkt trauma bij één van jullie.

relatietherapie zoetermeer

Relatietherapie, verdieping of…

Relatietherapie is vaak de laatste strohalm. Soms hebben stellen het al bijna helemaal opgegeven en gaan voor de vorm nog in relatietherapie. Één laatste kans. Ze kijken er van op dat het nog niet te laat bleek, dat er nog heel veel is om mee te werken. Achteraf vragen ze zich af ‘waarom deden we dit niet eerder?’
Relatietherapie is overigens niet een uiterste redmiddel. Het is ook een heel goed middel om bijvoorbeeld tot verdieping van de relatie te komen.

(Proef-)scheiden?

Bij Relatietherapie Zoetermeer kan duidelijk worden dat één of beide partners de relatie willen beëindigen, of een “proefscheiding” (tijdelijk apart leven) aan willen gaan. Dan worden jullie begeleid om dit proces soepel en respectvol te laten verlopen.

Doe een relatietest

Benieuw hoe jullie ervoor staan, of de problemen er echt zijn en in welke mate? Doe de relatietest op Psyned, je krijgt gelijk de uitslag.

Contact Relatietherapie Zoetermeer

Willen jullie hulp bij jullie relatieproblemen? Neem contact met ons op, wij zijn benieuwd naar jullie verhaal. Met (oude)liefde kan veel worden bereikt, bel ons gerust even op 079-2033011.